Terugblik 2023

Newpoint Yachting naar de haringstad Enkhuizen
Een terugblik op een bewogen maar fantastisch jaar! Terug naar de oude naam en met een nieuwe frisse website. Op 1 januari startte Newpoint Yachting officieel op de nieuwe locatie aan de Stânfriesweg 27 in Enkhuizen. Op de achtergrond werd er eind 2022 al veel werk verzet. Het inpakken in de 2 zeecontainers in Heijningen begon al medio september 2022, zodat we op 1 oktober schoon en leeg konden opleveren.

Snelle start
In de maanden naar de aanloop van de overdracht op 30 december 2022 werden de eerste projecten voor klanten al opgestart en konden wij al vol aan de gang in de nieuwe werkplaats. Samen met Ruud Schoens werden de eerste schepen al gespoten terwijl er ondertussen buiten ruim 400m2 stallingsruimte werd aangelegd en er 95 zonnepanelen (38.000W) werden geplaatst op het dak van de werkplaats.

Mooiste projecten opgeleverd
Het afgelopen jaar hebben we alweer de mooiste projecten mogen opleveren. Te denken aan de eerste 3 projecten van (nieuwe) catamarans, 4 osmose behandelingen en 10 jachten gespoten.

Newpoint Yachting introduceert Newpoint Painting
Door de verschillende aanvragen zijn we ook gestart met Newpoint Painting en hebben vele specials gespoten: HardTop, 2 campers, 1 bakfiets, keuken, meubels en een vrachtwagen.

Goede zin voor het nieuwe jaar
Met een goed team hebben we het afgelopen jaar keihard gewerkt om voet aan de grond te krijgen in het mooie Enkhuizen. Dat is gelukt! Veel nieuwe klanten mogen ontmoeten, veel oud-bekende zijn meeverhuisd en alweer vele mooie projecten staan op de planning. Hopelijk zet deze trend voor het nieuwe jaar door en kunnen we in 2024 gaan nadenken over nieuwe plannen en mogelijkheden waarbij groei en uitbereiding een logische stap is. Zo groeide onze omzet met bijna 40% in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen jaren (omzet werkplaats versus personeel).

We kijken dan ook met volle moed uit naar het nieuwe jaar en gaan er dan weer keihard tegenaan! Hopelijk zien we elkaar weer in het nieuwe jaar.

Eerst gaan we genieten van de feestdagen met onze families en vrienden en staan vanaf 8 januari weer voor jullie klaar.

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2024!

Namens Team Newpoint Yachting,
Anne, Pablo, Ruud en Thijmen