Over ons

Newpoint Yachting is een jong en dynamische bedrijf gevestigd in de haringstad Enkhuizen aan het Markermeer en IJsselmeer. Met ruime ervaring aan boord dé specialist het op gebied van osmosebehandelingen, lakspuiten en catamarans. Newpoint Yachting is ook dealer en importeur van het Franse catamaran merk Fountaine Pajot. Maak kennis met ons team, ontdek onze faciliteiten, bekijk onze samenwerking met R.B. Schoens Jachtservice en lees over onze geschiedenis.

Team

Newpoint Yachting bestaat uit een klein maar zeer gedreven team. Met de enorme ervaring op technisch vlak is geen enkele uitdaging voor hen te groot. Bij Newpoint Yachting staat de klant voorop en wil men continue meedenken. Het motto is dan ook; “Wij willen onze klanten ontzorgen”.

Faciliteiten

Gevestigd direct aan het IJsselmeer beschikt Newpoint Yachting over de perfecte locatie voor de werkzaamheden. Met alle faciliteiten in eigen beheer. Denk hierbij aan een botenwagen, kade, stalling, cat-cradle, gelcoat peeler, spuitcabine en een ontvangstruimte.

R.B. Schoens jachtservice

Met meer dan 40 jaar ervaring is Ruud Schoens een gevestigde naam in de watersport. Van jongs af aan werkte Ruud al in de watersport. Lakspuiten is zijn lust en zijn leven. Vol met passie levert Ruud de mooiste projecten af. Voor Newpoint Yachting is de samenwerking met R.B. Schoens Jachtservice dan ook een enorme aanvulling!

Geschiedenis

In 2012 werd Newpoint Yachting opgericht door Thijmen van de Loo in het Brabantse Heijningen. Sinds 2013 is Newpoint Yachting dealer en importeur van het Franse catamaran merk Fountaine Pajot. Na enige tijd werd Newpoint Yachting samengevoegd met Moverbo Jachtwerf welke ook was gevestigd op het Jachtcentrum Dintelmond. Veel mooie projecten werden in het Brabantse afgeleverd. Totdat er een moment kwam om de volgende stap te zetten en werd er op zoek gegaan naar een eigen locatie. En dan een locatie dichter bij Amsterdam, de woonplaats van Thijmen. Deze werd gevonden in Enkhuizen. Eind 2022 verhuisde Newpoint Moverbo naar Enkhuizen. Dit betekende voor Thijmen een enorme stap, een nieuw stap naar de toekomst. Dit was ook het moment om afscheid te nemen van de naam Moverbo en terug te gaan naar het vertrouwde Newpoint Yachting.

Aangenaam kennis te maken

Nieuwsgierig naar onze werkzaamheden? Zou u graag eens een catamaran in het echt willen zien? Of gewoon weg het inwinnen van advies? Neem dan snel contact met ons op en maak een afspraak.